esmaspäev, 6. veebruar 2017

Chili con carne LCHF

Klassikalises Chili con carnes on tihti üheks koostiosaks oad, aga muidugi mõista kõik tavapärased oad peale türgi ubade oma suure süsivesikusisalduse tõttu LCHF-i piiresse ei mahu.

Siiski väike otsing annab tulemuseks, et selle üle vaieldaksegi üldiselt, kas ikkagi Chili con carnes oad sees käivad ja osad arvavad, et need kõige õigemad ja algupärasemad Chili con carned valmistatigi just ilma ubadeta. Selle kohta võib lugeda nt siit.

No igatahes mina oma süsivesikuvaese Chili sisse ei pannud ühtegi uba :) Ja väga maitsev sai!


Retsept:

1,2 kg mahe seahakkliha (sobib ilmselt igasugune hakkliha, mis kellelegi rohkem meeldib, sea või veise või kodune hakkliha ehk siga+veis)
1 sibul 
3-4 küüslauguküünt
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 roheline paprika
2 punast tšillikauna
500 g purustatud tomateid (kasutasin rimi ica eco)
isetehtud tacomaitseainet (avastasin just täna, et õnneks on rimi oma ökoloogilise ica eco tacomaitseaine jälle sortimenti võtnud, ilmselt sobib see siia samuti - seda paneksin ma ühe paki) 
1 dl veisepuljongit

Praadisin kuumal pannil kõigepealt hakkliha koos isetehtud tacomaitseainega läbi.
Samal ajal tükeldasin sibula ja küüslaugu ning lisasin lihale. Praadisin edasi.
Tükeldasin ka paprikad ja tšillikauna ja lisasin lihale.
Segasin hulka purustatud tomatid ja veisepuljongi.
Lasin veel umbes pool tundi haududa ja seejärel sõin koos 30% hapukoore ja tükikese kõva kitsejuustuga.

Kindlasti jäävad igasugused Chili con carned palju paremad, kui need on pikemalt haudunud. Viimase pooltunni asemel näiteks hoopis 3-4 tundi slow-cookeris, aga kahjuks mul ei olnud selleks täna aega. Aga väga maitsev oli ka niimoodi kiirmeetodil valminult!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar