1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

reede, 3. juuli 2015

Päevamenüü 03.07.


Hommikusöök ikka sama ja pilt ka sama, ainult et minu tänane hommikusöök oli ilma avokaado ja Bearnaise kastmeta: rasvakohv, omletirull, soolane peekon.

Pealelõunal nautisin veel üht rasvakohvi päikese käes pingil istudes :) Need suvised toolipadjad on loomulikult Hemtexist :)


Õhtusöök oli traditsiooniline Hiiumaa-toit: praetud lest. Sõin kaks lesta ja paraja portsu hautatud ning võiga maitsestatud brokolit.

Lesta valmistamisel oli meil varasemalt selline traditsioon, et see kasteti enne praadimist läbi nii munast kui jahust, aga kuna nüüd meil siin kogu klann suuremal või vähemal määral väldib liigset suhkrut ja jahu, tehakse ka praetud lesta ilma jahuta. Ketolestad :D  Ja asi jääb täiesti õige ja autentne: lestad puhastatakse, soolatakse pooleks päevaks sisse ja siis praetakse: kõigepealt kastetakse lest munasegu seest läbi ja siis praetakse searasvas krõbedaks. Searasv on praadimiseks üks parimaid rasvu: ei rääsu, ei anna mingit kõrvalmaitset ning lisaks on hea ja odav ja igas poes saadaval (tihti sügavkülmaletis). Osad teadjamad keto-inimesed ütlevad, et just loomne rasv on see, mis tagab kõige parema ketoosiga kohandumise. 

lestad enne praadimist






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.