1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 9. mai 2015

Mascarpone-vanillijäätis



Mul oli külmkapis alles head rasvast ja süsivesikuvaest mascarpone toorjuustu ning mahedat nopri vahukoort, mis tuli ära kasutada. Tegin nendest mõnusa suvise jäätise, retseptiks üks vana hea lchf jäätiseretsept. Ainult selle vahega, et philadelphia toorjuustu asemel kasutasin rasvasemat ja lchf-imat mascarponet, mis on mõnusama maitsega ka minu arvates, ei ole nii hapukas. Kogused tulid ka täna veidi teised, sõltuvalt olemasolevatest kogustest.



3 munakollast
200 g mascarponet
300 g vahukoort
1 spl Bakery+ magustajat
1 tl Bourbon vanillipulbrit


1. Vahusta munakollased ja lisa hulka mascarpone, vahusta veel.
2. Vahusta vahukoor koos magustaja ja vanilliga.
3. Sega kõik koostisosad omavahel ja pane sügavkülma ja sega iga poole tunni tagant läbi, siis ei jää sisse jääkristalle.

Kui on jäätisemasin, siis ei ole vahukoort eraldi vahustada vaja. Sega kõik koostisosad näiteks saumiksriga omavahel ja jätka jäätisemasina juhiste järgi.

Kogu jäätiseports sisaldab 2040 kcal, 11.8 g sv, 201 g rasva, 25,2 g valku

NB! Tegelikult on see "jäätis" hea ka enne külmutamist, niisama vaniljekreemina :)

Kui nüüd jäätisemasinatest rääkida, siis minul seda veel ei ole, aga kaalun tõsiselt selle ostmist. Tahaks kangesti, aga väga jälle ei raatsi ka. Tean, et kõige parem on selline Stollari masin, aga kahjuks on sellel ebamõistlik hind:


Reaalselt kaalun aga hoopis sellise Krups jäätisemasina ostu, seda kasutab ka kuulus Rootsi blogija 56kilo.se Åse.


Põhiline erinevus esimese ja teise masina vahel seisneb selles, et esimeses masinas saad kohe ja järjest nii palju jäätist teha, kui tahad, masin ise külmutab. Odavamal masinal tuleb aga kõigepeal sisunõu mitmeks-mitmeks tunniks eelnevalt sügavkülma panna ja alles siis saab kasutama hakata.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.