1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 24. mai 2015

Ketojäätis



Ostsingi omale lõpuks jäätisemasina ning olen sellega ülimalt rahul. Mudeliks on Krups GVS241 ja leidsin selle Home & Gourmet kauplusest. Valisin just selle mudeli, kuna see oli Rootsi tarbijatestides kõige kõrgema hinde saanud ning seda kasutab ka kuulus Rootsi LCHF-blogija Åse :)



Olen nüüd paari viimase päevaga nii palju isetehtud jäätist söönud, et nüüd on tükiks ajaks loodetavasti isu täis :) Aga jah, jäätisemasinaga saab ikka täitsa päris jäätise, see on midagi muud kui lihtsalt kõvakskülmunud vahukooresegu. Mulle väga meeldis jäätisemasinas tehtud mascarpone-vanilli koorejäätis, see maitses täpselt nagu tavaline koorene plombiir, aga seda ei saa kahjuks päris range lchf-i alla liigitada. See sobib suurepäraselt vahel nautimiseks ja suuremale seltskonnale pakkumiseks, et ise ei saaks kogu portsu üksi ära süüa, sest vahukoor ja üldse piimatooted = ülesöömise oht (vähemalt minu puhul).

Paljud kiitsid LCHF Eesti Facebooki grupis üht range LCHF-i repertuaari kuuluvat jäätiseretsepti. Proovisin siis minagi selle järele ja ka see on tõesti ülimalt maitsev ja mõnus - meenutab oma helepruuni värvi (vanill + munakollased), karamellise maitse ja kreemja konsistentsi tõttu ben&jerry küpsisetaignatükkidega jäätist. Aga tegelikult on hoopis ketojäätis-rasvapomm :)

Vaja läheb:

100 g toasooja võid
100 g kookosrasva
50 g MCT-õli (see on oluline õige konsistentsi saavutamiseks)
4 muna
4 munakollast
2 tl Bourbon vanillipulbrit
2 spl Bakery+ magustajat
10 tilka laimimahla
1 dl vett



Pane kõik asjad peale vee köögikombaini ja lase ühtlaseks massiks.
Lisa ka vesi ja töötle segu veel, et kõik läheks ühtlaseks seguks.
Vala saadud üsna vedel segu jäätisemasinasse ja ca 15-20 min pärast saad nautida südamepiinadeta kõige ketomat jäätist! See oli väga, väga maitsev!





Selle jäätise söömise päeval peaks vast päeva teise rasvakohvi vahele jätma, muidu võib rasva liiga palju saada ja süda pahaks minna :)







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.