1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 20. september 2014

Tšillikrevetid ja kõige mõnusamad LCHF kuklid


Siin osa eilsest reedeõhtusest pidulikumast lauast: vasakul tomati-mozzarella salat, mis pidi olema basiilikuga, aga ostsin kogemata spinati - maitses õnneks hästi! Kastmeks oliivõli, palsamiäädikas, roosa sool, värskelt jahvatatud must pipar.

Keskel tšillikrevetid: pakk halle/valgeid külmutatud tiigerkrevette (töötlemata) üles sulatada. Pannile oliivõli ning köögikombainis peeneks tükeldatud tšillikaunu ja küüslauku. Kui see segu on oliivõlis kuumaks läinud, lisada sõelal nõrutatud krevetid ja praadida mõlemalt poolt kuni on roosad. Krevett jääb maitsev, kui seda üle ei küpseta. Peale praadimist lisada roosat soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

Krevetivaagna põhja jääb mõnus tšilli-küüslaugumaitseline õli. Sinna õli sisse on hea kasta mingit saia moodi asja. Boccattad, ciabattad ja muud moodsad saialised ei tule meie majas kõne alla, aga mul on tšillikrevettide kõrvale leitud üks ülimalt mõnus LCHF kukliretsept, mida sinna juurde alati teen. Need kuklid jäävad tõesti väga õhulised ja mõnusad. Retsept väärib kordamist! Kui varasemalt olin neid kukleid teinud Govinda psülliumit/fiberhuski kasutades ja need jäid küll maitselt sama head, aga välimuselt siiski veidi karvased ja mitte nii siledad ja kohevad, siis eile tegin neid esimest korda rootsi originaal fiberhuskiga ja tõesti, seekord tulid need ka minul täpselt sellise väljanägemisega, nagu selles rootslaste hulgas väga populaarses Jilli originaalretseptis: http://www.jillsmat.se/recipe/lchf-frallor-med-vallmo/

Vaja läheb:
50 g võid
2 muna
2 dl rasvast jogurtit või hapukoort (mul oli 10% türgi jogurt seekord)
3/4 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl pofiberit
2 spl fiberhuski
2 tl mooniseemneid

1. Pane ahi 175 kraadile sooja.
2. Sega omavahel munad, poolenisti sulanud või, jogurt, sool ja küpsetuspulber.
3. Sega sisse ka ülejäänud koostisosad. Sega omavahel ja lase taignal 5-10 minutit seista, et fiberhusk ja pofiber saaksid paisuda ja taigen tihkeks läheks.
4. Veereta 6 suuremat või 12 väiksemat kuklit ja raputa peale mooniseemneid. Küpseta 15-20 minutit kuni kuklid on pealt kuldsed.







1 kommentaar:

  1. Kiidan väga kukleid! Olen aastajagu pidanud leppima gluteenivabade "saiadega" (mis on eenamasti saepurused ja pudisevad, isegi parimad neist), siis võtta ahjust pehmed, mahlakad, suus sulavad saiakesed on tõeline rõõm. Kes oleks arvanud, et üldse ilma jahuta saab väga häid kukleid teha. Täiesti head ka jahtudes ja järgmisel päeval. Retsept läheb kindlasti püsikasutusse (varieerides riivjuustu, seesamiseemenetega jne).

    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.