1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 31. mai 2014

LCHF-toitumise abil kõige rohkem kaalu langetanud rootslased

Thess Olofsson -58% algkaalust



Thess alustas LCHF-toitumisega 25. veebruaril 2012 umbes 230 kilosena ja on tänaseks päevaks 58% kergem. Thessil tekkisid öösiti hingamishäired ning olgugi, et vanust vaid 35-ringis, oli oht südamehaiguste tekkeks. Hingamisraskuste tekkides juurdles ta selle üle, kuidas siis ikkagi kaalust alla võtta. Maovähendusoperatsioon või pulbridieet? Siis aga meenus talle, et üks tema sõber oli ju LCHF-toitumist teinud ning väga palju ja väga kiiresti alla võtnud ning end seejuures hästi ka veel tundnud. Thess hakkas asja uurima ning otsustas, et kaotada ei ole midagi, tuleb proovida. Asi ei saanud enam eriti palju hullemaks minna. Ta oli ju pidevalt väsinud, jaksas vaid tööl käia ning siis tuli kohe koju magama. Vabadel päevadel vaatas filme. Sest 230 kilo kaaluda ei ole ju lapsemäng. See oli raske! Nagu öeldud, otsustas ta enne operatsiooni uurimist LCHF-toitumist proovida. Luges läbi Katrin Zytomierska raamatu „On aeg saada peenikeseks“ ning otsustas alustada 25. veebruaril 2012. Eesmärgiks oli lisaks kilode kaotamisele ka igapäevasteks toimetusteks energiat juurde saada. Ning see õnnestuski  - juba kaks nädalat peale LCHF-iga alustamist ärkas ta reipana hommikuti enne äratuskella. Juba paari kuu pärast tuli osta mõned numbrid väiksemad riided. Milline õnn! Esialgu sai suurusest 54 suurus 50, siis 48. Aga alles 46 suuruse juures hakkasid teda igapäevaselt ümbritsevad töökaaslased samuti märkama, et ta on tõesti kaalust alla võtnud.
Kaalu langetamise ajal Thess eriti trenni ei teinud, ta ütleb, et sel perioodil on ikkagi toitumine A ja O: Kaalulangetamise puhul on toitumine everything. Nüüd, kui ta on juba enam-vähem soovkaalus, on ta hakanud ka trenni tegema. Ta ütleb, et trenn on hingele hea ning vereringele jne.  Praegu teeb ta iga päev oma keharaskusega jõutrenni (kätekõverdusi, kükke, planku jms) ning kiirkõnde igapäevaselt. Toitumine on ikka endistviisi LCHF.

Tommy Runesson -89 kg


Tommy leidis LCHF-i täiesti juhuslikult. Ta otsis arvutist parasjagu Bearnaise kastme retsepti, aga leidis hoopis LCHF-juhtfiguuri Sten Sture Skaldemani ja LCHF-i kontsepti. Algul tundus see nii uskumatu, et võib kaalus alla võtta ja süüa kõike head. Aga ta otsustas proovida, teha väikse eksperimendi. Ta ei uskunud küll, et see saaks toimida. Eksperimendi alguses näitas kaal 174 kg. Hoolimata Tommy skeptilisest suhtumisest toimis LCHF tal väga hästi. Peale riisi, kartuli ja pasta menüüst väljajätmist hakkas Tommy kaal esialgu paar kilo nädalas langema. Tema jaoks oli selle toitumisega harjumine üsnagi lihtne. Tommy on alati söönud palju koort, liha ja võid. Probleem oli vaid selles, et varem sõi ta nende juurde ka palju friikartuleid, pastat, riisi ja kartulikrõpse. Tommy ütleb, et ta pole kunagi eriti komme ega jäätist armastanud, aga ta sõi lihtsalt väga palju. Poolteist aastat hiljem saavutas Tommy oma soovkaalu. Selleks ajaks oli ta kaotanud pool oma kehakaalust. Tänaseks on Tommy säilitanud oma soovkaalu juba peaaegu kolm aastat. Ta jätkab LCHF-toitumist ning hoolitseb selle eest, et ta sööks vaid siis, kui kõht on tühi. Esialgu ta veidi kahtles, kas tõesti on pikas plaanis võimalik niimoodi sööma jäädagi, aga peale asja uurimist tegi ta otsuse, et just selline eluviis sobib talle.
Tommy igapäevaseid sööke võib vaadata tema rootsikeelsest blogist www.tommytappar.se või inglisekeelsest www.eatlowcarbhighfat.com
Tommy on rootsi lchf-ringkondades tuntud kui püsivalt range lchf-i harrastaja ning loomulikult on ta tänu sellisele suhtumisele ka üks edukamaid LCHF-lasi. Ta sööb põhiliselt üks kord päevas, õhtuti. Tema taldrikul on siis tavaliselt ohtralt liha, suur kogus maitsevõid ja köögivilju kõrvale. Lisaks sööb ta ka üsna igapäevaselt palju juustu. Trenn: pikad jalutuskäigud.


Lindha Wikström -70 kg



Lindha on 42-aastane abielus kahe lapse ema, kes veel märtsis 2012 kaalus 140 kilo ning on nüüdseks kaotanud 70 kilo. See võttis tal aega 18 kuud ning ta püsib nüüd oma uues kaalus ilma probleemideta, tunneb end hästi ja kõht on täis. Ta leidis LCHF-toitumise tänu töökaaslastele, kes samuti seda toitumisviisi harrastavad. Üsna pea hakkas ka Lindha abikaasa LCHF-i järgi toituma ning praeguseks on temagi 40 kilo kergem. 
Lisaks LCHF-toitumisele hoiab Lindha end vormis ka trenni tegemisega. Esialgu käis ta igapäevaselt kõndimas, aga kui ta oli juba 30 kilo kaotanud, tundis ta, et tahab midagi rohkemat. Ta lasi personaaltreeneril omale jõusaalikava koostada ning õppis ka pikka maad jooksma.
Ta ütleb, et terve tema kaalulangetuse ja trennitegemise aja jooksul on LCHF-toitumine tal suurepäraselt toiminud. Kõik tema tervisenäitajad on väga head. Ta tunneb, et tal on nüüd hoopis teine elukvaliteet ning ta on muutunud palju julgemaks. Loomulikult on lihtsam leida ka ilusaid riideid ja kingi. Ning LCHF-toitumise raames saab ju süüa niivõrd häid toite!
Lindha blogis on palju enne ja pärast pilte:  http://halvalindha.blogg.se/




2 kommentaari:

  1. Mind huvitab, kuidas nahk sellise kaalukaotuse puhul käitub? Mul endal on ka vaja vabaneda minimaalselt 70st kilost... netis on viimasel ajal pilk korduvalt peale jäänud kolepiltidele lotendavast nahast (ühel oli kõhunahk liialdamata põlvini jne) ja väitele, et seda saab ainult iluoperatsioonidega korrigeerida. Sa oled sel teemal hästi palju lugenud, et kas keegi sel teemal ka kurdab?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võin rääkida nende kahe naisterahva kohta, kellest ülal juttu. Thess võttis alla mingi 130 kilo ja tema lasi tõesti omale peale kaalulangetamist kõhuplastika teha. Lindha, kes võttis alla 70 kg on ise ka imestanud, et ta nahk nii hästi kokku on tõmmanud, tal on oma blogis selle kohta rohkem pilte ja juttu.
      http://halvalindha.se/2014/may/huden-2.html
      Ta ütleb, et ilmselt tänu korralikule kreemitamisele ja trennitegemisele tõmbus nahk ilusti tagasi.
      Mul omal oma -33 kiloga ei ole ka naha üle midagi kurta, õde just ükspäev peale päevitamist kiitis, et uskumatu, kui hästi mu nahk on tagasi tõmmanud. Samas ei ole ma väga kreemitanud ega ka pühendunult ja järjekindlalt trenni vihtunud. Aga eks see ole aeglase kaalulanguse positiivne külg.
      Vähemalt LCHF-profid räägivad nii, et just naha mõttes ei ole hea üle 1 kg nädalas kaalust alla võtta. Seepärast jääbki enamasti just maovähendusoperatsiooni teinud inimestel väga palju nahka rippuma, et nende kaalukaotus on liiga kiire, nahk ei jõua järele. Seetõttu jällegi LCHF tunduvalt parem valik ;)

      Kustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.