1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

laupäev, 1. märts 2014

Vastlakuklid



See ei ole kaalu langetav LCHF söök! 
See on lihtsalt võimalus ilma nisujahu ja suhkruta vastlakukleid nautida :)

Retsept pärineb siit: http://56kilo.se/semlor/ aga kohandasin seda veidike.


Rootsis koosnevad vastlakuklid kolmest osast: kukkel, martsipanimass ja vahukoor.


Kuklitaigna jaoks läheb vaja (mul tuli 13 kuklit sellest kogusest):

9 muna
2 spl Bakery+ magustajat
3 dl vahukoort 
6 spl EKO kookosjahu
6 dl mandlijahu (300 g)
7,5 spl fiberhuski
9 tl küpsetuspulbrit
6 tl kardemoni

Pane ahi 175 kraadile sooja. Vahusta muna koos magustajaga miksri abil kohevaks vahuks. Lisa ka ülejäänud ained ja lase taignal umbes 10 minutit seista, et fiberhusk saaks paisuda. Vooli märgade kätega palllikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Mina kasutasin taignakoguse mõõtmiseks detsiliitri mõõdikut, et kõik kuklid enam-vähem ühesuurused saaksid. Küpseta eelsoojendatud ahjus 20 minutit ning lase seejärel täielikult maha jahtuda. Kui on jahtunud, siis lõika kuklite pealt maha mütsikesed ning uurista igast kuklist välja saiasisu umbes 1-2 supilusika suurune kogus.





Murenda saiasisu suurde kaussi, sinna hakkad valmistama martsipanimassi. Martsipanimassi tuleb tegelikult liiga palju, aga see on muidugi nii maitsev, et söömata see ilmselt ei jää ;)


Martsipanimass

Murendatud saiasisu
2 dl vahukoort
240 g mandlijahu
1 spl Bakery+ magustajat
mõned tilgad mõrumandli essentsi

Sega kõik martsipanimassi ained omavahel ja tõsta supilusika ja määrdenoa abil kuklitesse uuristatud aukudesse. Määri seda sinna niimoodi nagu võid või pähklivõid :)


Nüüd vahusta juurde veel vabalt valitud koguses vahukoort väikeses koguses Bakery+ magustaja ja Bourbon vanillipulbriga ning seekord oleks hea koort natuke kauem vahustada. Mitte päris võiks, aga tugevaks vahukoorekreemiks kindlasti. Siis on lihtsam tordipritsiga see mandlimassi peale lasta. Kõige lõpuks pane kuklitele pähe mütsikesed ja ongi valmis.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.