1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

teisipäev, 18. märts 2014

Küllastunud rasv on täiesti ohutu – ütleb järjekordne uuring!

Tõlgin Andreas Eenfeldti ehk Dietdoctori kodulehelt:



Kas taluvõi või muu küllastunud rasv on kahjulik? Ei ole.

Veel üks suur teadusuuringute läbivaatus kinnitab, et küllastunud rasv on niisama ohutu nagu mistahes muu loomulik rasv, olgu see siis küllastamata või polüküllastamata.

Käesoleva uuringu käigus vaadati läbi kõik praeguseks hetkeks läbiviidud kõrgekvaliteedilised vaatlusuuringud ja randomiseerititud sekkumisuuringud. See tähendab uuriti kogu kindlat teadust, mis antud teema kohta eksisteerib:


Ja tulemus? Inimesed, kes söövad palju võid või muud küllastunud rasva, ei jää haigemaks. Ja inimesed, kes vähendavad või tarbimist, ei saa sellest tervemaks. Lihtsalt puudub igasugune seos või söömise ja südamehaiguste vahel.

Sama tulemust – et või on täiesti ohutu – on viimastel aastatel kinnitanud kogu teadus.

Millal lõpetavad vanad nii nimetatud "eksperdid" oma vananenud ja teadusega vastuolus hoiatused või eest? On viimane aeg omaks võtta see, mida teadus ütleb.

Võihirmul puudub tänasel päeval teaduslik alus. See põhineb vanadel arusaamadel ja võimetusel oma teadmisi uuendada. Kui inimene soovib, et teda "toitumiseksperdina“ tõsiselt võetaks, on vaja oma teadmisi uuendada. Enam ei piisa sellest, kui jätkata 1980-ndate rasvahirmu idee levitamist.

Peab ju olema mingi piir kuhu maani võib pead liiva alla peita. Või mida arvad sina?

Samast uuringust kirjutas ka tänane Postimees: Küllastunud rasvad ei mõjugi südamele halvasti?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.