1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

pühapäev, 1. detsember 2013

LCHF – meetod või elustiil?

Artikkel Anna Hallénilt.

Sinu LCHF on selline, milliseks sa ta teed. LCHF on põhi, see on inimesele loomuomane toit selleks, et saaksid end hästi tunda. Aga täpselt nii, nagu me oleme inimestena erinevad, erinevad ka meie optimaalne toitumine ja valikud selleks, et just sina saaksid end kõige paremini tunda.

Kõigil ei ole ju M suuruses pluus ja 39 number kingad. Kõigil ei ole sama miinusega prillid ja osadel ei olegi prille ja samamoodi erineb ka inimeste toitumine. Seevastu peavad kingad jalga ja prillid ninale sobima. Samamoodi peame sööma sellist toitu, mis on inimesele loomuomane. Loomulikku toitu. See ei ole sama asi, mis loodusest tulev toit.

Kui valid LCHF-i kaalulangetamiseks, siis peavad sinu valikud olema üsnagi ranged. Vähesed võtavad kaalust alla magustoite ja marjadega vahukoort süües.

Kui valid LCHF-i kõhu pärast, siis võib sul olla tarvis piimatooteid veidi vähendada, vähemalt laktoosi sisaldavaid piimatooteid ja suurendada veidike selliste pehmete kiudainete söömist, nagu näiteks fiberhusk ja linaseemned.

Kui valid LCHF-i treeningu pärast, siis võib väike lisakogus pähkleid, juurvilju ja marju anda sulle kiirust juurde ning ka jõudu mitmeid kordi nädalas treenida.

Kui valid LCHF-i tervise pärast, siis jääb tihti ruumi ka maiustuste jaoks. Mandlikuklitele, seemneleibadele ja LCHF-magustoitudele.

Kui valid LCHF-i valust lahtisaamiseks, siis peaksid punasele lihale eelistama kala ja mereande. Võib-olla lisama oma toidule ka kurkumit ja kibuvitsamarja pulbrit.

Kui valid LCHF-i perekonna ja tervete ning elurõõmsate laste pärast, siis jääb tihti ruumi ka reedeõhtuseks maiustamiseks ja laupäevaseks kommikotiks. Aga läheb vaja veidi teadmisi. Omega-6-st pungil päevalilleõlis tehtud kartulikrõpsud, transrasvadega jäätis ja suhkrune limonaad ei ole ilmselt optimaalne valik. Aga miks peaksid terved ja saledad lapsed üldse LCHF-i järgi toituma? Aga selleks, et nad jääksid terveteks ja saledateks. Aga nemad ei pea loomulikult valima kaalulangetuse LCHF-i. Nemad valivad loomuomase toidu koos naturaalsete maiustustega.
Siin minu ketoosipallide variant lastele: magustajana kasutasin neile mõeldud pallides 2-3 spl mett ja minu lastele maitsevad väga. Suurepärane snäkk enne trenni, peale kooli vms.
 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.